25.11
12:12

Οι λύσεις του Κωσταντινέα και ο Τίγρης

Advertisement

Ο Γιώργος Σηφάκης παίζει τις μπαλωθιές του, καταγράφει τις προτάσεις του Κωνσταντινέα και ρίχνει το μπαλάκι στον υφυπουργό Αθλητισμού. Διαβάστε τι προτείνει στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ε ρε να υπήρχαν δυο- τρεις Κωσταντινέας πόσο διαφορετικό θα ήταν το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποφάσισα σήμερα να ασχοληθώ με τις δηλώσεις του πρώην διαιτητή που λένε τόσες αλήθειες όσες δεν έχουν ακουστεί εδώ και μία εικοσαετία ή μάλλον κι αν ακούγονται κανένας απ αυτούς που διοικούν το άθλημα δεν δείχνει να συγκινείται

@ ‘Έχω όμως μία απορία.  Υφυπουργός Αθλητισμού δεν υπάρχει ; Ο κ Ανδριανός δεν οφείλει να καλέσει τον Κωνσταντινέα όχι μόνο να τον ενημερώσει για όλα αυτά που καταγγέλλει τρία χρόνια αλλά για αν τον πάρει δίπλα του και να τον συμβουλεύεται μπας και καταφέρει επιτέλους να βγει από την αφάνεια και γίνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού που θέλουν οι Έλληνες.

@ Βέβαια αν ήμουν Μελισσανίδης θα έκανα χθες πρόταση στον Κωσταντινέα να έρθει στην ΑΕΚ και θα ήμουν πρώτος που θα ακολουθούσα τις προτάσεις του για να μπει επιτέλους μια τελεία στην διαφορά του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι θα έδειχνα ότι η γυναίκα του Καίσαρα και είναι και φαίνεται τίμια και ο ίδιος ο Τίγρης δεν πασαλείφετε να γίνει χαλίφης στην θέση του Χαλίφη (Μαρινάκης) αλλά τον ενδιαφέρει πραγματικά η εξυγίανση του Αθλήματος.   

@ Ακόμα όμως κι αν δεν ‘ήθελε θέση σε ομάδα ο Κωσταντινέας αν ήμουν ο Μελισσανίδης θα τον πρότεινα σε όλους τους φορείς ίσως μαζί και με τον Κάκο για μια καθαρή διαιτησία και για μία αλλαγή σελίδας στο κορυφαίο άθλημα του κόσμου. Διαβάστε μερικές από τις δηλώσεις του Κωνσταντινέα και αναρωτηθείτε αν υπάρχει έστω και ένας υγιείς φίλαθλος που να μην πιστεύει απόλυτα αυτά που λέει.

@ Πρώτη τεράστια αλήθεια
«Αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο,  είναι κάτι που είχα προβλέψει και μάλιστα πριν από 3 χρόνια, όταν πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω τη διαιτησία. Τα έλεγα από τότε ότι το σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει καταντήσει έρμαιο επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων. Ήμουν σίγουρος ότι θα έρθει αυτή η μέρα όπως είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Ίσα, ίσα που η μάχη μεταξύ συγκεκριμένων επιχειρηματιών θα φουντώσει κι άλλο τους επόμενους μήνες και θα κορυφωθεί την επόμενη σεζόν. Φοβάμαι ότι στο μέλλον θα θρηνήσουμε πολύ περισσότερα θύματα γιατί οι αντιμαχόμενοι δεν λογαριάζουν τίποτα προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν. Είναι αυτό που λένε πως όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν οι βάτραχοι».

@ Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να διαφωνεί ότι τα λεφτά του Τσάμπιονς λιγκ έχουν κάνει το. Χαλίφη αδίστακτο;

@ Στο ερώτημα γιατί  η Πολιτεία γιατί δεν έχει πάρει ακόμα θέση σε αυτή τη διαμάχη ο Κωσταντινέας είπε μόνο αλήθειες 

@»Γιατί οι πολιτικοί διατηρούν… ειδικές σχέσεις με τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να διαταραχθούν. Κακά τα ψέματα, στο σημείο που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα μόνο μία πολιτική παρέμβαση μπορεί να το σώσει. Αλλά δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα και όχι στην Αγγλία, όπου η Θάτσερ είχε την πυγμή να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και όλοι είδαμε ότι το αγγλικό ποδόσφαιρο αναγεννήθηκε.
Και το χειρότερο από όλα είναι ότι τη σημερινή εποχή δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς. Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως εκτίμηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας έχουν πάρει χαμπάρι».

@Για την  διαιτησία που βρίσκεται μόνιμα στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια. Και για την  δυσπιστία του κόσμου ο Κωνσταντινέας έδειξε τον Ένοχο. Την αμαρτωλή ΕΠΟ

@»Στη διαιτησία, όπως και σε όλους τους τομείς υπάρχουν και καλοί και κακοί διαιτητές, ή μάλλον υπάρχουν διαιτητές με ηθικούς φραγμούς και ορισμένοι άλλοι που προκειμένου να προχωρήσουν θα πατήσουν επί πτωμάτων. Δυστυχώς έτσι, η δυσπιστία αυξάνεται για όλους και ο κόσμος δεν μπαίνει πλέον στη διαδικασία να ψάξει και να δει ποιοι είναι αυτοί που κάνουν χατίρια…
Το πιο ουσιώδες, όμως, είναι ότι η διαιτησία παραμένει… αιχμάλωτη της ΕΠΟ, που την ελέγχει απόλυτα. Και φυσικά εκείνοι που ελέγχουν την ΕΠΟ κάνουν κουμάντο στη διαιτησία.
Με όπλο το αυτοδιοίκητο η ΕΠΟ έχει… ρημάξει τους κατά τόπους συνδέσμους διαιτητών που λειτουργούν μόνο τυπικά, στερώντας μάλιστα από αυτούς το μοναδικό σημαντικό τους έσοδο, το 10% από τις αμοιβές των διαιτητών. Αυτό το ποσό πηγαίνει πλέον στις Ενώσεις, οι οποίες έχουν καπελώσει κανονικά τους συνδέσμους. Εδώ στη Μεσσηνία για παράδειγμα, είναι κοινό μυστικό πως ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο σύνδεσμο διαιτητών είναι ο Αριστείδης Σταθόπουλος».

@  Προτείνει όμως  και την λύση για να γίνει πιο αξιόπιστη η ελληνική διαιτησία  με το να  αυτονομηθεί
«Σίγουρα θα καθαρίσει πολύ το τοπίο αν καταφέρει να ξεφύγει από τη… δαγκάνα της ΕΠΟ αλλά δεν βλέπω να γίνεται αυτό σύντομα. Γιατί πολύ απλά μετά δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης αρκετοί από τους παράγοντες της ομοσπονδίας, που τώρα εκτελούν εντολές κι αυτός είναι ο λόγος που ασχολούνται. Δυστυχώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ελάχιστοι οι παράγοντες που αγαπάνε πραγματικά το άθλημα και θέλουν να προσφέρουν. Επειδή, μάλιστα, δεν μπαίνουν σε στρατόπεδα εκείνοι που κινούν τα νήματα φροντίζουν να τους απογοητεύουν και να τους διώχνουν από το χώρο, για να μη… χαλάνε την πιάτσα. Όπως ο Βελλής, πρώην του Απόλλωνα και ο Κωστούλας του Παναιτωλικού που όπως μαθαίνω είναι κι αυτός έτοιμος να τα παρατήσει».

@ Ο Ανδριανός έπρεπε χθες να τον είχε καλέσει στο γραφείο του και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι Μελισσανίδης , Σαββίδης και Αλαφούζος αν θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι πράγματι τους ενδιαφέρει να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και δεν έχουν δεύτερες σκέψεις που θα είναι και τυπικά ο «θάνατος» του αθλήματος και τα ακόμα πιο άδεια γήπεδα.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement