18.4
16:00

Η ανάσταση της ΑΕΚ

Advertisement

Το φετινό Πάσχα έχει για την ΑΕΚ διαφορετική σημασία. Σηματοδοτεί το πέρασμα στη νέα εποχή. Σε μια εποχή καλύτερη συγκριτικά με τα δεδομένα των τελευταίων ετών. Το πέρασμα από τον «θάνατο» της Γ’ Εθνικής, στην επόμενη μέρα που επιφυλάσσει μόνο καλές εξελίξεις.

Η περιπέτεια της Γ’ Εθνικής τελειώνει και τυπικά τις επόμενες ημέρες, η προβληματική ΠΑΕ ΑΕΚ θα πάψει να υφίσταται, όπως θα συμβεί και με τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, δίνοντας το έναυσμα για τη νέα εποχή. Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της μια περίοδο προβληματική, μια περίοδο απαξίωσης που την έφερε στο τέλμα και το «αύριο» που προσδοκά κάθε φίλος της ομάδας, μόνο καλά νέα μπορεί κρύβει.

Αφενός υπάρχει το θέμα του γηπέδου που αποτελεί προτεραιότητα για τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τα εμπόδια ξεπερνιούνται και όλα δείχνουν πως μέσα στον Μάιο θα έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες, κάτι που επιτρέψει την εκκίνηση των έργων. Αυτό είναι το «κιτρινόμαυρο» στοίχημα άλλωστε, αφού το γήπεδο αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον της ομάδας.

Κι από τη στιγμή που θα πέσουν τα μπετά στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η ψυχολογία του κόσμου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Οι όποιες αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με το νέο εγχείρημα, θα καμφθούν και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους για την επιστροφή της ομάδας στη θέση της, με το δικό της γήπεδο, έτοιμη να γράψει νέες ένδοξες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της.

Αφετέρου, παράλληλα με τις διεργασίες που αφορούν το γήπεδο, «τρέχει» και ο σχεδιασμός της ομάδας. Η ΑΕΚ «χτίζεται» με ορίζοντα την επιστροφή της στη SuperLeague.Δεν θα είναι πλέον ένα ρόστερ ποδοσφαιριστών που δημιουργήθηκε για να επιτύχει έναν στόχο. Ομάδα με ημερομηνία λήξης, όπως φέτος για παράδειγμα που στον «βωμό» της επίτευξης του στόχου της ανόδου, αποκτήθηκαν και παίχτες που δεν είχαν τα φόντα για να παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια στις τάξεις της.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός γίνεται στοχευμένα και πολύ προσεχτικά, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα με τις μεταγραφές που πραγματοποιούνται (βλέπε Μάνταλος και Μπακάκης κ.α.). Το νέο ρόστερ θα περιλαμβάνει νεαρούς, κυρίως Έλληνες ποδοσφαιριστές, θυμίζοντας κάτι από ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τη δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή που έφερε τους κιτρινόμαυρους στον Όλυμπο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ακόμη υπομονή, αφού τα πολύ δύσκολα φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Εκτίμησή μου είναι άλλωστε ότι το φετινό καλοκαίρι θα θυμίζει κάτι από τις παλιές καλές εποχές. Με καθημερινή αγωνία για τη μεταγραφή έκπληξη και καλά νέα στο θέμα του γηπέδου.

Advertisement