25.3
21:09

To γήπεδο είναι στόχος… ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ

Advertisement
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συγκέντρωσε τις τελευταίες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας, χάρη στις επαναλαμβανόμενες, εκτός τόπου και χρόνου, τοποθετήσεις της, σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, καταφέρνοντας κάθε φορά να δυσχεραίνει όλο και περισσότερο τη θέση της

 
Δεν θα μπω στη διαδικασία να επαναλάβω τις ασυνάρτητες προσεγγίσεις της όσον αφορά στο ζήτημα που «καίει» περισσότερο από κάθε τι (που έχει να κάνει με την ομάδα) τους φίλους της ΑΕΚ. Τις διαβάσατε άλλωστε. Εκτίμησή μου είναι όμως, ότι αντιμετώπισε το θέμα άκρως ερασιτεχνικά, δημιουργώντας ουσιαστικό πρόβλημα στην υποψηφιότητά της. 
 
Πίστεψε προφανώς, ότι στην αρχική της τοποθέτηση το ακροατήριο θα αποτελείτο μόνο από ψηφοφόρους του κόμματός της, και επιχείρησε να αντιπαρατεθεί με τον νυν περιφερειάρχη με περίσσια προχειρότητα, με «ξύλινη» γλώσσα και κονσερβοποιημένες εκφράσεις που «χαϊδεύουν» τα αυτιά όσων είναι προδιατεθειμένοι για πολιτικάντικα χαϊδολογήματα. 
 
Μετά από αυτό, δεν αντιλήφθηκε γρήγορα τη σημαντικότητα του ζητήματος που είχε θίξει. Δεν διανοήθηκε τι την περίμενε. Δεν φανταζόταν την τεράστια δυναμική, τη συσπείρωση του κόσμου της Ένωσης και τη «θύελλα» αντιδράσεων που θα προκαλούσε. Εξ ου και τα… μπλαζέ σχόλια από μέρους της σε βάρος των φίλων της ΑΕΚ, οι οποίοι κατέκλυσαν τα προφίλ της στα social media, βομβαρδίζοντάς την με ερωτήματα και εκκλήσεις για προσδιορισμό των θέσεών της σχετικά με το γήπεδο. Κάποιος φαίνεται όμως πως την συμβούλεψε να διαγράψει τα περισσότερα ειρωνικά σχόλιά της στο facebook, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος. Και έτσι φτάσαμε στο σημείο, εν μία νυκτί, η κ. Δούρου να μεταμορφωθεί, με νέες τοποθετήσεις της, σε υπέρμαχο των κιτρινόμαυρων ιδεών. Έπεισε κανέναν όμως; Δεν νομίζω.
 
Το γήπεδο είναι αυτή τη στιγμή η νούμερο ένα προτεραιότητα στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα. Ο ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ στόχος που πρέπει να επιτευχθεί και όπως αποδεικνύεται (από το μεγάλο εύρος αντιδράσεων), ουδείς φίλαθλος της Ένωσης είναι διατεθειμένος να κάνει την παραμικρή έκπτωση. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω. Να κάνει κάτι που θα μπορούσε δηλαδή να δημιουργήσει έστω και το ελάχιστο πρόβλημα στην υλοποίηση των σχεδίων που έχουν ήδη παρουσιαστεί. Σχέδια που για πρώτη φορά προβλέπουν όλα όσα απαιτούνται, είναι εντός του πλαισίου του νόμου και όλα τα «βήματα» γίνονται προσεχτικά και με συνέπεια, πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες εκπλήρωσης του ονείρου της ΑΕΚτζήδικης οικογένειας. 
 
Βάσει αυτών, είμαι πεπεισμένος ότι οι φίλοι της ΑΕΚ θα σκεφτούν πολύ πριν ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές. Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα είναι πολύ κοντά στην Αριστερά και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η κ. Δούρου τους υποτίμησε. Θεώρησε ότι επειδή η ανέγερση του γηπέδου είναι ένα θέμα δευτερευούσης σημασίας, μπροστά σε όσα δύσκολα αντιμετωπίζει η κοινωνία, είχε την πολυτέλεια να το υποβαθμίσει κιόλας. Να που έκανε όμως ένα τεράστιο λάθος, το οποίο δεν αποκλείεται να προκαλέσει σφοδρό πλήγμα στις βλέψεις της για την Περιφέρεια Αττικής.
Advertisement